We hebben allerlei speciale dagen. Er is een speciale dag waarop we vaders gedenken. Die dag noemen we vaderdag. Er is een speciale dag waarop we onze moeders eren. Die dag noemen we moederdag. Er is een Nieuwjaarsdag. Dag van de Arbeid en een Dag van de Aarde. Een jonge man die op bezoek was in Plum Village zei eens: ´Waarom zouden we vandaag niet uitroepen tot Dag van Vandaag?’ En alle mensen vonden ook dat we vandaag moesten vieren en het Dag van Vandaag noemen.

Oefening voor iedere dag

Denk op deze Dag van Vandaag niet aan gisteren, denk niet aan morgen, denk alleen aan vandaag. De Dag van Vandaag is wanneer we gelukkig zijn in het huidige moment. Wanneer we eten, weten we dat we eten. Wanneer we water drinken, zijn we ons bewust van het water dat we drinken. Wanneer we wandelen, genieten we van elke stap. Vandaag is een schitterende dag. Vandaag is de mooiste dag. Dit betekent niet dat gisteren niet mooi was, maar gisteren is voorbij. Het betekent ook niet dat morgen niet prachtig zal zijn, maar morgen is er nog niet. Vandaag is de enige dag die we tot onze beschikking hebben. Daarom is vandaag zo belangrijk, het is de belangrijkste dag van ons leven.

Besluit iedere ochtend als je wakker wordt om die dag de belangrijkste dag te maken. Ga zitten, adem een paar keer langzaam in…..en …….uit…. Geniet van de inademing……, geniet van de uitademing, maak een glimlach, voel je vredig en kalm want vandaag is de Dag van Vandaag. Dit is een geweldige manier om een dag te beginnen.

Deze oefening kan je de hele dag levend houden, door jezelf er steeds aan te herinneren terug te gaan naar je ademhaling, liefdevol en vriendelijk te kijken naar jezelf, naar anderen, te glimlachen en gelukkig te zijn met het leven dat je hebt gekregen.

Ik wens je een mooie dag vandaag. Dat is niet zomaar een wens, het is een oefening.

Uit het boek: Mindfulness Voor een gelukkig leven (Thich Nhat Hanh)

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.