Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yin Yoga Special: Zorgen voor jezelf

zondag 8 september 2019/10:00 - 12:00

€20,00

Sinds een tijdje verdiep ik me in de Oosterse 5 elementenleer. dit is een eeuwenoude filosofie uit de Traditional Chinese Medicine, afgekort TCM. Volgens de TCM bestaat alles uit 5 elementen: Hout (lente), Vuur(zomer), Aarde(nazomer), Metaal(herfst), Water(winter). Alles wat bestaat doorloopt een cyclus van 5 fasen: ontstaan, groei, bloei, verval en afsterving. Dit zien we in de natuur maar dit gebeurt ook in de mens. Dat houdt in dat de onderlinge verbanden welke we zien in de natuur ook in de mens zijn terug te vinden, Interessant hè?

Alle fasen in de cyclus hebben effect op elkaar en  zijn afhankelijk van  elkaar. Ze stemmen zich op elkaar af, dus als 1 element uit  balans is, heeft  dit invloed op de de andere elementen. Alles heeft een  oorzaak en gevolg. Door op deze holistische wijze naar de mens te kijken en hier bij stil te staan kunnen gemakkelijk verbanden gezien worden en kan invloed uitgeoefend worden op het welbevinden van de mens. Hoe gaaf is dat?

In deze Yin Special beginnen we met het basiselement: Aarde. Dit element is maar liefst voor 60% verantwoordelijk voor je energie inname. Omdat dit basis element haar energie ook doorgeeft aan de andere elementen, kan je nagaan hoe belangrijk het is om je Aarde-energie goed in balans te hebben. De Chinezen zeggen dan ook niet voor niets dat alles te genezen is als het Aarde element maar goed functioneert.

In dit element draait alles om voeden, gevoed worden, het zorgen voor jezelf, het verwerken van voeding. Zowel op  geestelijk als op  lichamelijk niveau. Het organenpaar maag en milt zorgen voor transformatie en transport door het lichaam.

Tijdens deze Yin Special help ik je om een soepele overgang te maken van de zomerse vuurenergie naar de aardse nazomer energie. Ik begeleid je om te verstillen en naar binnen te keren door  geleide meditatie en natuurlijk gaan we Yinnen. Ter afsluiting geef ik een aantal tips en oefeningen mee om je Aarde-energie in balans te houden.

Kan jij wel wat meer energie gebruiken. Of zit je veel in je hoofd, pieker je veel, of is liefdevol zorgen voor jezelf wel een dingetje?. Dan is dit bij uitstek een geschikte Special voor jou.

Meenemen:

Er zijn matjes, kussens en dekens aanwezig. Als je zelf een yoga mat hebt, neem deze gerust mee. Eventueel kan je een handdoek meenemen om op de Yogamat te leggen en een extra kussen voor ondersteuning tijdens de Yin houdingen.

Inclusief:  

We sluiten de les af met thee, koffie en iets lekkers.

Kosten:

Deze les kost € 20,00. Het bedrag kan je gepast contant of via pin voldoen.

Gegevens

Datum:
zondag 8 september 2019
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
www.joyofyou.nl

Organisator

Joy of You

Locatie

Joy of You
Transportweg 52
Veendam, Nederland 9645 KX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-20455447

Aanmeldingen zijn gesloten voor dit evenement

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.