Chinese therapeutische massage

Deze massagetechniek vindt zijn oorsprong in China en is onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Tijdens de massage worden de Yinne en Yange aspecten van het lichaam in balans gebracht. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde beschikt ons lichaam over meridianen. Deze meridianen kan je zien als kanalen welke door je lichaam stromen. Door deze kanalen stroomt Qi (levensenergie), bloed, voedingsstoffen en informatie. Sommige kanalen kunnen een te forse stroom hebben of juist te weinig. Verder kan er een blokkade in een meridiaan zitten waardoor stagnatie optreedt. Daardoor kan een lichamelijk en/of geestelijk ongemak ontstaan.

Stimulering en regulering van het meridiaan systeem

Door de massage worden eventuele blokkades opgeheven waardoor de energie en het bloed een betere doorstroming vinden. Het zelf helend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Vaak voelt iemand pas achteraf dat er iets veranderd is.

Effecten van een Chinese ontspanningsmassage

Dit is wat de massage o.a. doet:

*Geeft een diepe ontspanning in lichaam en geest

*Activeert het zelf helend vermogen

*Activeert een vrije Qi stroom

*Versterkt het immuunsysteem

*Helpt om sluimerende klachten op te sporen en te verminderen

*Brengt lichaam en geest in balans

Een sessie

Tijdens de sessie gebruik ik olie om met mijn handen te wrijven, kneden, duwen en draaien. Ik begin op een zachte wijze, welke gaandeweg intensiever wordt om vervolgens op een zachte manier af te ronden. Per sessie onderzoeken we samen welk deel van je lichaam ik ga masseren, bijvoorbeeld hoofd, nek en rug of schouders, armen en handen, of benen en voeten. Voor nog meer resultaat combineer ik de Chinese massage vaak met technieken uit de EMMETT Therapie,

De Chinese massage gebeurt op de blote huid. Tijdens de massage blijft de onderkleding aan. Over de delen van het lichaam welke niet behandeld worden, leg ik een handdoek. Er zijn schone handdoeken aanwezig in de praktijk maar je mag ook gerust je eigen handdoek meenemen.

 

Jouw investering

30 minuten € 35

45 minuten: € 50

60 minuten: € 60

 

 

.

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.