Chinese ontspanningsmassage

Deze massagetechniek vindt zijn oorsprong in China en is onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Tijdens de massage worden de Yinne en Yange aspecten van het lichaam in balans gebracht. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde beschikt ons lichaam over meridianen. Deze meridianen kan je zien als kanalen welke door je lichaam stromen. Door deze kanalen stroomt Qi (levensenergie), bloed, voedingsstoffen en informatie. Sommige kanalen kunnen een te forse stroom hebben of juist te weinig. Verder kan er een blokkade in een meridiaan zitten waardoor stagnatie optreedt. Daardoor kan een lichamelijk en/of geestelijk ongemak ontstaan. 

Stimulering en regulering van het meridiaan systeem

Door de massage worden eventuele blokkades opgeheven waardoor de energie en het bloed een betere doorstroming vinden. Het zelf helend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Vaak voelt iemand pas achteraf dat er iets veranderd is.

Effecten van een Chinese ontspanningsmassage

Dit is wat de massage o.a. doet:

*Geeft een diepe ontspanning in lichaam en geest

*Activeert het zelf helend vermogen

*Activeert een vrije Qi stroom

*Versterkt het immuunsysteem

*Brengt lichaam en geest in balans

Een sessie

Tijdens de sessie gebruik ik olie om de rug, armen, benen en, indien gewenst, de buik met mijn handen te wrijven, kneden, duwen en draaien. Ik begin op een zachte wijze, welke gaandeweg intensiever wordt om vervolgens op een zachte manier af te ronden. Uiteraard krijgen ook het hoofd en de voeten mijn aandacht.

Kosten

Een ontspanningsmassage van 1 uur kost € 60,– en van 1,5 uur € 90,–.

 

 

.