Er zijn ongelooflijk veel mensen die gedurende langere of kortere tijd kampen met lage rugklachten. Bij mij is het de laatste 10 jaar ook een zwak punt geworden.
De laatste tijd heb ik er weer meer last van. Wat mij het meeste helpt is om er aandacht aan te besteden door specifieke Yin houdingen aan te nemen. Houdingen die effect hebben op het bindweefsel rondom de omliggende spieren, botten, gewrichten en pezen. Tijdens een Yin houding strek je gedurende langere tijd heel voorzichtig het dieper gelegen bindweefsel. Dit bindweefsel zit door heel ons lichaam en omringt onze organen, spieren, pezen, gewrichten, bloedvaten en zenuwen. Het is een fijnmazig netwerk dat naast een ondersteunende en beschermende werking nog veel meer functies heeft. Functies die pas de laatste jaren steeds meer worden erkend. Het blijkt een belangrijke schakel te zijn tussen onze bloedvaten en onze cellen. Het hydrateert onze weefsels en helpt mee in het uitwisselingsproces van voeding- en afvalstoffen. Het heeft zelfs effect op ons immuunsysteem. Als je beseft dat alle onderdelen in ons lichaam met elkaar communiceren snap je vast ook wat voor een belangrijke verbindende functie ons bindweefsel heeft.
Het verwondert mij zelf vaak hoe zo’n groot effect een paar Yin houdingen kunnen hebben op mijn lichamelijke klachten. Dat is dan ook de reden dat ik Yin zo graag deel met zoveel mogelijk mensen. Vaak heeft lage rugpijn te maken met strak en hard bindweefsel rondom spieren en aanhechtingen van pezen in de buurt van het pijn gebied. Tijdens de Yin Yoga les focussen we ons dan ook op de Quadratus Lumborum, de Gluteus Medius en de Psoas.
Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.