Dit klinkt als een rare vraag niet? Wie anders zou je dan zijn? Hoe vaak doe jij je best om iemand te zijn die je eigenlijk niet bent?
Hoe goed doe jij je best om je aan te passen, om het een ander naar de zin te maken, om je onzekerheid te verbergen, om een oordeel uit de weg te gaan.
En wie ben je dan, als je niet jezelf bent?

Wij zijn opgevoed om ons “sociaal” te gedragen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om ons goed te voelen en om een ander goed te laten voelen. Maar het zet ons vast omdat we vergeten zijn dat er een keuze is hoe je je wilt gedragen.

Hoe meer je dingen doet om je aan te passen of dingen doet die anderen van je verwachten, hoe meer je van jezelf vervreemdt. Je verliest je eigen zelf en je voelt je slecht. Omdat je probeert iemand te zijn die je niet bent. Soms ben je jezelf helemaal kwijt geraakt en weet je niet meer wie jij ten diepste bent.

HOE ZOU HET ZIJN ALS JE EEN BEWUSTE KEUZE ZOU KUNNEN MAKEN OM TE ZIJN EN TE DOEN ZOALS JIJ WENST?

Voel je welke vrijheid dit geeft? Als je helemaal  jezelf bent heb je meer plezier en zal het leven een stuk gemakkelijker zijn. Je leeft zonder je iets aan te trekken van iemand anders zijn oordeel. Je bent dan vol met levensvreugde en helemaal in het hier en nu. Het gaat er niet om dat je niet meer om anderen gaat geven of dat je alleen nog dat gaat doen waar jij zin in hebt. Het gaat erom dat jij jezelf terug vindt. Je diepste zelf. Je hele leven wordt je verteld hoe dingen moeten, hoe je je moet gedragen, welke verwachtingen anderen van je hebben zodat je helemaal vergeten bent dat er ook nog andere keuzes zijn die je kunt maken. Keuzes die beter bij jou passen.

Als je helemaal jezelf bent ontstaat vertrouwen en ben je helemaal aanwezig.

Hoe zou het zijn om helemaal jezelf te zijn?
Een eenvoudige manier welke je kunt gebruiken om de energie te volgen en te ontdekken wat goed voelt voor jou is door het stellen van vragen als

  • Wat zou ik kiezen als ik echt mezelf ben?
  • Wat zou ik echt wensen?
  • Wat zou ik willen creëren met mijn leven?

Deze vragen kan je zo vaak stellen als je wilt zonder op zoek te gaan naar de antwoorden. Het gaat hier namelijk niet om het vinden van antwoorden. Het gaat hier om het verkrijgen van de energie om je eigen leven te creëren zoals jij dit wilt. Alles wat licht voelt is goed voor je, alles wat zwaar voelt hoort niet bij jou. Dus volg de energie welke je lichter laat voelen en bevrijd je van het niet jezelf zijn.

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.