Mijn naam is Ageeth Schuringa, jongste telg van 3 en opgegroeid in een ondernemersgezin in het typisch veenkoloniale dorp Kielwindeweer. Nu woon ik alweer heel wat jaren in Veendam (Groningen). Ik ben gelukkig getrouwd met Rob en samen hebben we 3 kinderen.

Zelfstandig ondernemer

Na mijn studie ben ik altijd bezig geweest op administratief gebied. In 1993 heb ik mijn eigen administratiekantoor opgericht in de stad Groningen. Na de komst van mijn eerste kind heb ik dit bedrijf overgedragen aan een collega bedrijf en ben ik een aantal jaren fulltime moeder geweest. In 5 jaar tijd groeide ons gezin gestaag en waren we 3 kinderen rijker geworden. Op een gegeven moment was er toch weer die enorme drang om meer aan de maatschappij te kunnen deelnemen en ben ik wederom gestart met  een administratie- belastingadvieskantoor. Al met al ben ik nu alweer zo’n 25 jaar zelfstandig ondernemer en ik zou ook niet meer anders willen.

Psychologie

De mens achter de ondernemer heeft me altijd erg geïnteresseerd. Waarom doen mensen zoals ze doen? Vroeger had ik eigenlijk psychologie willen gaan studeren maar na het atheneum had ik even genoeg van studeren en heb ik gekozen voor een 1-jarige opleiding tot directie-secretaresse. Daarna ben ik als het ware in het administratieve vak gerold en heb ik me daarin en ook op fiscaal gebied steeds meer bekwaamd.  En zoals het zo vaak gaat is er van mijn eerste droom simpelweg nooit meer iets gekomen.

Noodlot

In 2011 sloeg het noodlot toe. Mijn vader overleed aan longkanker en zelf kreeg ik de diagnose borstkanker. Helaas heeft mijn lieve vader het niet gered. Ik werd geopereerd en na 30 bestralingen voelde het alsof ik nog een nieuwe kans kreeg en ben ik gaan nadenken over de dingen die ik nog graag zou willen in mijn leven. Ik wilde graag ondernemer blijven maar wilde daarin zo graag meer rust. Ik wilde mijn hoofd leeg, mezelf meer laten zien aan de wereld, meer verbinding met andere mensen en meer leven vanuit mijn hart, mijn gevoel.

Mijn actie

Om dit te vinden heb ik diverse opleidingen gevolgd hetgeen een openbaring voor me was. Tijdens deze opleidingen is het proces van mijn persoonlijke ontwikkeling in gang gezet. Dit was fantastisch! Ik kreeg o.a. meer compassie voor mezelf, ging aan de slag met mijn beperkende overtuigingen en heb geleerd hoe ik zelf voor meer rust kan zorgen.

Beweging

Beweging is belangrijk voor me. Zowel lichamelijk als ook in mijn spirit. Verwacht van mij geen vastomlijnd plan. Soms ga ik snel en ben ik fanatiek en soms gaat het wat rustiger. Ik volg daarin de energie. Vanaf mijn 6e  zit ik op dansles en sinds een aantal jaren beoefen ik daarnaast Yoga. Ik merk, nu ik ouder en wat strammer word, dat juist de yoga zo heerlijk is voor mijn lijf en het lawaai in mijn hoofd doet verstillen. Ik kan me geen leven voorstellen zonder iets aan lichamelijke beweging of lichamelijk bewustzijn te doen. Ik voel me daardoor lekkerder in mijn vel en het brengt me iedere keer weer helemaal bij mezelf. Na een werkdag waarin ik veel heb gezeten en veel met mijn hoofd bezig ben geweest, is het heerlijk, om via de Yoga houdingen steeds meer in het lijf te zakken en de dag achter me te laten.

Van 2 bedrijven naar 1 bedrijf

Omdat ik merkte dat het schakelen tussen enerzijds het administratieve- en fiscale werk en anderzijds het faciliteren van lichamelijke en persoonlijke bewustwording, me veel energie kostte, heb ik op een gegeven moment besloten helemaal voor Joy of You te gaan. Hier ligt mijn hart en dit wil ik graag verder op- en uitbouwen. Heel blij was ik met een goede opvolger voor mijn Administratie- Belastingadvieskantoor zodat ik vanaf begin 2021 kon stoppen en me nu volledig bezig mag houden met het faciliteren van meer bewustzijn.

Minder in het hoofd, meer in het lijf. Meer gemak en plezier!

Ik denk dat veel mensen op zoek zijn. Op zoek naar meer gemak en plezier in hun leven en met hun lichaam. Hoe ze van ‘minder moeten’ naar ‘meer genieten’ komen, hoe ze minder in het hoofd, meer in het lijf kunnen zijn. Hoe ze een fijnere relatie met geld, werk, gezondheid, hun lichaam kunnen creëren. Hoe mooi zou het zijn als iedereen meer vanuit bewustzijn zou gaan leven en blijer en gezonder is. Dan wordt de wereld toch een stukje mooier? Welke bijdrage mag ik daar in zijn?

 

 

 

Opleidingen en cursussen

NLP Practitioner, Sabine Hess

NLP Capital Coach,  Bureau Land

Beter in Balans, Methode Matheij®

De Reis naar Binnen, Methode Matheij®

 Access Bars Facilitator, Access Consciousness®

Yin Yoga Docentenopleiding, Bivag

Energetic Manual Therapy, Access Consciousness®

Anatomie & Yin, botten en gewrichten, Bivag

TuiNa massage & Yin 1 en 2, Bivag

Yin Medicine®  Module 1 t/m 4 Bivag

Vinyasa Yoga Teacher Training, Arhanta Yoga

EmmTech, Healing Center Powerhouse

EMMETT Practitioner, Techniek Nederland & Belgie

Pragmatic  Psychology Practitioner, Access Consciousness

Yoga Nidra Basis & Advanced, Annemiek Latour – Yoga Charya

Medische Basiskennis, Con Amore

Herstel Yoga bij kanker en chronische ziekte, Yogacentrum Zweiersdal

Holistisch Ademcoach, Herleva

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.