VINYASA YOGA

Vinyasa Yoga is een intensieve en dynamische Yoga vorm waarbij de houdingen (asana’s) vloeiend in elkaar over gaan zodat het er uitziet als een dans op de mat. Door het beoefenen van deze Yogavorm bouw je kracht, souplesse en gratie op  De bewegingen welke gemaakt worden tussen de ene en de andere houding worden begeleid door een krachtige ritmische in- en uitademing (ujjayi ademhaling) waardoor flow en focus ontstaat. Vinyasa betekent dan ook ‘verbinding van beweging en ademhaling’.  Een Vinyasa Yoga les kent geen vaste volgorde maar wel een bepaalde structuur. Een les bestaat uit krachtige en diepe stretch- en balans houdingen welke soms best een fysieke of mentale uitdaging kunnen zijn. Iedere les heeft een andere invulling en daardoor zal je de ene les als meer intensief ervaren dan de andere.

Voor wie

Als je op zoek bent naar een energieke Yogavorm om je lichaam en geest te versterken dan is Vinyasa Yoga wellicht iets voor jou. Je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben met Yoga. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden omdat er in de les diverse opties voor het uitvoeren van de houdingen aangeboden worden zodat je het rustig kunt opbouwen.

Effecten van Vinyasa Yoga

Door het regelmatig beoefenen van Vinyasa Yoga bouw je spierkracht en souplesse op. Je zult meer balans ervaren,  leniger worden en je lekkerder voelen in je vel. Tijdens de les zal de drukte in je hoofd plaats maken voor verstilling en concentratie. Iets wat je ook mee kunt nemen in het dagelijkse leven.

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.