YIN YOGA

Yin Yoga is een hele fijne manier om je lichaam volledig te laten ontspannen. Je spieren gaan namelijk in de ontspan stand terwijl het dieper gelegen bindweefsel gedurende de houdingen door de stretch steeds soepeler wordt.  Door het oprekken wordt namelijk een stofje genaamd hyaluronzuur aangemaakt . Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel meer vocht op kan nemen en dus soepeler en beweeglijker wordt. Ook leuk om te vermelden dat hyaluronzuur het verouderingsproces vertraagd. Als je lichaam meer hyaluronzuur aanmaakt, voel je je vitaler en gaat bovendien je huid stralen.

Aanvulling voor actieve sporten

Yin Yoga blijkt een goede aanvulling voor mensen die meer actieve sporten beoefenen zoals bijvoorbeeld hardlopen en fietsen. Doordat de gewrichten en het bindweefsel soepeler worden ontstaat minder kans op blessures. En als je toch een blessure hebt, dan kan je door Yin Yoga het herstel bevorderen.

Mindful

Doordat je iedere houding 2 tot 5 minuten vasthoudt leer je je lichaam beter kennen en kan je je grenzen verleggen. Naast het fysieke ga je ook mentaal los laten. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om in je lichaam te komen.

Goed voor iedereen

Het maakt niet uit of je jong, oud, stijf of lenig bent,  Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft ook geen kennis van Yoga te hebben om de les mee te kunnen doen. Tijdens de Yin Yoga les help ik je mee om in de juiste houding te komen, net wat past bij jou. Daarbij houd ik rekening met eventuele beperkingen of blessures. Er is altijd een houding die geschikt is voor jouw lichaam.

Positief effect bij de volgende klachten

Het is heel geschikt voor mensen die kampen met  klachten zoals reuma, fibromyalgie, hartritestoornissen, nek-, schouder- en rugklachten, stress, burn-out en nog veel meer.

Individuele Yin Yoga sessies

Wil je liever een individuele yogales? Soms wil iemand liever niet in groepsverband een les volgen. Ook dat is mogelijk. Een prive les kan bijvoorbeeld fijn zijn bij het  herstellen na een operatie, ziekte of blessure.

Individuele sessies kunnen op ieder niveau en op diverse gewenste tijdstippen worden gegeven. Kijk hier voor meer informatie over Yin Personal.

 

HEB HET LEVEN LIEF 

Een suggestie voor een fijne Yin houding om vandaag eens te doen, Dragon Fly. Zie filmpje voor uitvoering. En laat je begeleiden door de mooie woorden van dit lied:
Heb het leven lief (en wees niet bang) 
Voel daarna een aantal minuten in stilte na liggend op je rug. Veel plezier💜
# Liesbeth List # R.I.P.

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.