Op het moment dat ik haar aanraak is de emotie daar en schiet ze vol. Ze wappert met haar handen voor haar ogen in een poging om de tranen binnen te houden.

Maar wat als de tranen er ook mogen zijn? Dat je dit kunt ervaren als bevrijding van een vaak onbewust vastgehouden blokkade?

Tijdens het vertoeven in een Yin Yoga houding lijkt het misschien alsof er niet zoveel gebeurt maar niets is minder waar. Doordat je langere tijd, ca. 2-5 minuten, in een bepaalde houding verblijft ontstaat er juist meer verbinding tussen lichaam en geest. Onverwerkte emoties of vastgezette blokkades kunnen soms ineens los komen waardoor je zomaar wat emotioneel kan worden. Zo’n emotie overkomt je als het ware en dat kan soms wat ongemakkelijk voelen. Hoe kan het nou dat ik in ene vol schiet en zomaar wat zit te snotteren? En eigenlijk niet weet waarom de tranen achter mijn ogen prikken?

Doordat je je bevindt in een meditatieve staat en wat minder bezig bent met je gedachten krijgt de geest de welverdiende ruimte om dingen te verwerken. Als je dan ook nog liefdevol wordt aangeraakt door de docent en geraakt wordt door de muziek, dan kan de vastgezette emotie eindelijk haar weg naar buiten vinden als een soort ontlading, misschien wel een soort bevrijding. Dus laat je er niet door afschrikken, geef deze emotie de ruimte om er te mogen zijn. Hoe mooi dat dit vastgezette stukje nu losgelaten mag worden?

Dat is het heerlijke van Yin Yoga en dat maakt Yin Yoga voor mij ook zo speciaal. Yin staat voor ‘Your Inner Nature’ en maakt dat je je gedachten en de sensaties in je lichaam gaat observeren en meer in toelating kunt zijn van alles wat er is. Waaronder ook de emoties die voorbij komen. Yin is mede bedoeld om de zwaarte van je af te laten glijden en meer en meer te gaan genieten van de lichtheid in jou. Yin is een momentje echt tijd nemen voor jezelf, voorbij te gaan aan de weerstand in lichaam en geest en van daaruit vrij en rustig door te ademen. Doe je mee?

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.