Kerstmis is het feest van het licht. Het lichtjesfeest in de meest donkere periode van het jaar. De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Het is winter, het seizoen waarin de planten en dieren zich hebben terug getrokken. Ze zijn er nog wel maar ze zijn wat minder zichtbaar en in diepe rust. Wij mensen zijn vaak erg druk in deze periode, zo vlak voor kerst. Op het werk wordt nog een tandje bijgezet om straks maar heerlijk kerstvakantie te kunnen vieren en thuis maken we ons op voor een kerstfeest met familie. En soms kan dat overweldigend zijn, al die drukte, al die prikkels, al die beklemmende verplichtingen, onderliggende familie trauma´s  en onuitgesproken spanningen. Wat als je er niet in mee hoeft te gaan en er met mildheid naar kunt kijken? Iedereen handelt en functioneert vanuit zijn of haar eigen patronen en overtuigingen en iedereen doet dat vanuit zijn of haar beste intentie.

Wat licht voelt, is waar

Weet dat datgene wat licht voelt voor jou, waar is voor jou. Dat wat zwaar voelt of contractie geeft, heb je van iemand anders opgepikt en mag je gerust met liefde en bewustzijn terugsturen naar afzender. Vraag in gedachten in jezelf: is deze zwaarte van mij? In de meeste gevallen is dit niet het geval maar heb je het jezelf eigen gemaakt en voelt het alsof het van jou is….stuur het maar terug en volg datgene wat licht is voor jou.

Van donker naar licht, van licht naar donker

Als mens zijn we onderdeel van de natuur en is het fijn om mee te gaan met de seizoenen. Dus sta jezelf toe om af en toe het donker op te zoeken. Even een paar minuutjes te gaan zitten, je ademhaling te verdiepen en naar binnen te keren met je aandacht en al die dingen die zich in jouw donkere wereld bevinden rustig aan te kijken en er zonder weerstand of oordeel mee te kunnen zijn. Want net zoals yin yang nodig heeft, heeft het licht het donker nodig en het donker het licht. Maak maar ruimte in die donkere omgeving en plant er nieuwe zaadjes voor nieuwe mogelijkheden en veranderingen die je wilt uitnodigen in je leven. En geef het de tijd om naar het licht te groeien zodat het straks in de lente kan ontkiemen en daarna in het volle licht kan stralen.

Creeer je eigen magie

In mijn Yogaruimte heb ik de volgende tekst ingelijst: Make your own magic. En dit is tevens mijn kerstwens voor jou. Creeer je eigen magie. Jij bent degene die kan zorgen voor wonderbaarlijke, lichte magische momenten voor jezelf en daarmee ook voor een ander. Blijf niet hangen in de zwaarte maar kies voor het lichte en wees die magische persoon die jij daadwerkelijk bent.

Vrolijk Kerstfeest!

Beginnen met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Laat het me weten, ik reageer misschien niet direct maar in ieder geval z.s.m.